- Alimentare: 220 V
- Putere: 550W
- Capacitate: 6 tavi
- Interior si exterior inox
- Panou de control digital.
- Timer reglabil pana la 24 de ore cu trepte de 30 de minute.
- Temperatura reglabila de la 35 ° C la 75 ° C cu cresteri de 5 °.
- Ventilatoarele silentioase circula aerul cald pentru un rezultat uscat uniform fara a fi nevoie sa se roteasca tavile.
- 6 grile de inox, fiecare cu cate 300×320 mm.
- Grilele sunt distantate uniform si sunt usor de indepartat si DE CURATAT.
- Datorita usii transparente procesul de deshidratare poate fi urmarit.
- Temperaturile de uscare recomandate pentru diverse alimente:
Plante: 35-50 °C
Aluat la dospit: 40-45 °C
Iaurt: 40-45 °C
Legume: 50-55 °C
Fructe: 60-70 °C
Carne / Pește: 65-70 °C
- Durata de uscare depinde de nivelul de umiditate, grosimea feliilor, cantitatea de fructe din deshidrator și temperatura aleasă.
Mai jos timpul orientativ de uscare pentru diferite tipuri de alimente:
Mere, pere, banane și căpșuni: 8-12 ore
Coacaze, struguri: 10-15 ore
Caise: 15-18 de ore
Cireșe: 18-20 ore
Deshidratarea fructelor şi legumelor este procesul prin care se reduce conţinutul natural de apă până la o anumită limită, fără a se distruge sau a se deprecia valoarea alimentară a produselor ce se deshidratează.
Alimentele deshidratate revin la forma, culoarea şi gustul iniţial atunci când sunt adaugate în mâncare, mult mai bine decât alimentele congelate sau conservate în borcan. În felul acesta mâncărurile vor avea o aromă şi o culoare mai plăcută.
Prin deshidratare, putem conserva alimente care vara sau toamna sunt disponibile din belșug pentru a le putea consuma iarna sau primăvara atunci când acestea nu mai sunt disponibile.
Avantajul acestui proces de conservare constă în menținerea aromei și gustului alimentelor, acestea fiind astfel mult mai sănătoase pentru organism decât produsele cu aditivi și conservanți. Puteți miza pe eficiența și fiabilitatea acestor deshidratoare de alimente.
Etichete: deshidrator procesare alimente