- Alimentare: 230 V
- Putere: 500W
- Dimensiuni: 345x450xH315 mm
- Capacitate: 7 tavi
- Panou de control digital
- Temperatura reglabila de la 35 ° C la 70 ° C
- Datorita usii transparente procesul de deshidratare poate fi urmarit
- Echipat cu un suport transparent care poate fi folosit pentru a strange reziduurile
Temperaturile de uscare recomandate pentru diverse alimente:
- Plante: 35-50 °C
- Aluat la dospit: 40-45 °C
- Iaurt: 40-45 °C
- Legume: 50-55 °C
- Fructe: 60-70 °C
- Carne / Pește: 65-70 °C
Durata de uscare depinde de nivelul de umiditate, grosimea feliilor, cantitatea de fructe din
deshidrator și temperatura aleasă.
- Mere, pere, banane și căpșuni: 8-12 ore
- Coacaze, struguri: 10-15 ore
- Caise: 15-18 de ore
- Cireșe: 18-20 ore
Deshidratarea fructelor şi legumelor este procesul prin care se reduce conţinutul natural de apă până la o anumită limită, fără a se distruge sau a se deprecia valoarea alimentară a produselor ce se deshidratează.
Alimentele deshidratate revin la forma, culoarea şi gustul iniţial atunci când sunt adaugate în mâncare, mult mai bine decât alimentele congelate sau conservate în borcan. În felul acesta mâncărurile vor avea o aromă şi o culoare mai plăcută.
Prin deshidratare, putem conserva alimente care vara sau toamna sunt disponibile din belșug pentru a le putea consuma iarna sau primăvara atunci când acestea nu mai sunt disponibile.
Avantajul acestui proces de conservare constă în menținerea aromei și gustului alimentelor, acestea fiind astfel mult mai sănătoase pentru organism decât produsele cu aditivi și conservanți. Puteți miza pe eficiența și fiabilitatea acestor deshidratoare de alimente.
Etichete: deshidrator deshidrator alimente procesare alimente